Chinchilla. Chinchila. Reproducere. Cincila

Home E-Mail Contact

Chinchila

Animal de companie, foarte dragut, se imblanzeste usor si poate trai in jur de 10-15 ani atingand la maturitate 25-35 cm

Chinchillamea.ro > Reproducere chinchilla

Reproducere Chinchilla


Chinchilele se pot reproduce dupa varsta de 7-9 luni.

Prima monta are loc la varsta de 8-10 luni pentru femele si peste 12 luni pentru masculi.

Nu se recomanda imperecherea mai devreme, existand riscul nasterii puilor cu diverse anomalii.

O chinchilla se poate reproduce pana la varsta de 15 ani.

In momentul in care femela este in calduri si are loc monta, chinchila elimina niste dopuri de ceara care se intaresc in contact cu aerul, dupa monta ea creste in greutate cu 15 grame pe saptamana.

Perioada de gestatie la chinchila este de 111 zile, femela poate naste 1-5 pui, de maxim 3 ori intr-un an. In general la prima fatare chinchilla are un pui, apoi media devine 2-3 pui pe nastere. In situatiile in care se nasc 4-5 pui, este recomandat mutarea puilor la alte femele cu mai putini pui (mame doica) pentru a fi siguri ca vor trai. Daca o femela are 5 pui iar o alta are 2 pui, atunci putem muta 1-2 pui. Foarte important este ca diferenta nasterilor intre cele doua femele sa nu fie mai mare de 1 saptamana.

Puii se nasc cu dinti, cu blana si cu ochi.

Situatii mai delicate in monta sunt intalnite la imperecherile black-velvet, beige si white. Imperecherea pentru black-velvet, beige si white se face doar intre culori diferite (mascul black-velvet, beige si white cu femela standard) sau (femela standard cu mascul black-velvet, beige si white).

Diferentierea intre mascul si femela este facuta in imaginile urmatoare:

Femela Chinchilla
Mascul Chinchilla